Mide bakteriyel enfeksiyonunun belirtileri nedensel bakterilerin türüne bağlıdır ve Healthline'a göre mide bulantısı, ateş, ishal, karın krampları ve dışkıda kan içerebilir.Semptomları beş günden uzun süren herhangi bir yetişkin tıbbi müdahale gerektirir. İshal veya kusma ile 3 ayın altındaki bebekler, 12 ay boyunca kusan 3 aydan büyük bebekler ve semptomları iki günden daha uzun süren çocuklar doktorun dikkatine ihtiyaç duyarlar.
Bakteriyel gastroenterit, mide bulaşmış bir yiyecek ve suya veya hayvana maruz kaldığında yakaladığı mide bakteriyel bir enfeksiyonudur. Bu enfeksiyona neden olan bakteri türleri arasında sırasıyla kıyma, süt ürünleri ve domuzda bulunan E. coli, salmonella ve Yersinia bakterileri bulunur. Aşırı pişme, uzun süre sıcak sıcaklıkta bırakma veya yetersiz şekilde ısıtmak gibi yanlış gıda kullanımı; zayıf bir bağışıklık sistemi; veya midenin asitliğini azaltan ilaçların tümü bir kişinin bakteriyel gastroenterit gelişme riskini arttırır.
Bakteriyel gastroenteriti önlemek için, bir kişinin iyi hijyen uygulamasına ihtiyacı vardır, Healthline ekler. Bu, tuvaleti ziyaret ettikten sonra elleri yıkamak, pastörize edilmemiş süt içmekten kaçınmak ve titizlikle sebze ve salataları yıkamaktır. Bakteriyel gastroenterit için ortak bir isim gıda zehirlenmesidir.
0 Yorumlar