Salmonella Yüzeylerde Ne Kadar Yaşayabilir?

Uzun can-salmonella-live-yüzeyler
Salmonella aylarca kuru bir yüzeyde yaşayabilir; Bununla birlikte, nemli veya düşük sıcaklık koşullarında daha uzun yaşayabilirler. Farklı yüzeylerde daha uzun yaşamaları konusunda anlaşmazlık var, ancak plastik veya çelikte hayatta kalma avantajı mümkündür.
Salmonella, E. coli içeren Escherichia mikrop ailesi ile yakından ilgilidir. Salmonella, hem sıcak hem de soğuk kanlı hayvanlarda dünya çapında bulunabilir ve tifo, paratifoit ve yiyecek zehirlenmesine neden olabilir. Aseksüel olarak 20 ila 40 dakikalık bir hücre bölünme oranıyla çoğalır. Bakteriler donarak ve enfeksiyona karşı korunmak için öldürülemeyecek, yiyecekleri 75 santigrat derece veya 167 derece Fahrenhayt'a en az 10 dakika ısıtmak, yüksek sıcaklığın yiyeceğin merkezine ulaşması için yeterli zamanın olması tavsiye edilir.
Salmonella ile kirlenebilecek yaygın yiyecekler arasında yumurta, tavuk, et, peynir, pastörize edilmemiş süt ve meyve suyu, yonca filizi ve kavun bulunur. Ayrıca sürüngenlerde, kurbağalarda, kuşlarda ve evcil hayvan yiyeceklerinde veya muamelelerinde bulunabilir. FoodSafety'ye göre bakterilerin kuluçkalanması ve ishal, kusma, ateş ve karın krampları semptomları 4-7 gün sürebilir. Sözleşmeli ise mümkünse çok miktarda sıvı alın ve belirtiler şiddetli ise veya su azalılamazsa doktora başvurun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar