Sindirim Nerede Başlıyor ve Bitiyor?

sindirim-başlaması uç
Sindirim işlemi çiğnemenin yiyecekleri küçük parçalara böldüğü ve tükürük ile karıştırdığı çiğneme sırasında ağızda başlar. İnce bağırsakta, besinler bağırsak duvarının kaplaması tarafından emilir ve nihayet sindirilemeyen atık ürünler kolonun içine itilir ve atılır.
Yiyecekler nihayet ince barsaklara boşalmadan önce, yemek borusundan ve mideden ağızdan geçer. Yiyecekler ince bağırsaklara ulaştığında, çoğunlukla "kekik" adı verilen sıvı bir karışımdır, çünkü ağızdan ve mideden gelen sindirim enzimleri, besinleri kurucu besinlerine parçalamıştır. İnce bağırsakta, pankreas, karaciğer ve bağırsaktan daha sindirim bileşenleri, besleyici elementler emilecek kadar küçük olana kadar devam eder.

Yorum Gönder

0 Yorumlar